КОНГРЕС МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАІНИ

15 грудня під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад у м. Львів.
У заході узяли участь: Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, члени уряду та голови обласних адміністрацій.
В онлайн-режимі також виступили європейські та американські посадовці. Порядок денний Конгресу був присвячений двом ключовим темам: 1. Євроінтеграції України і співпраця з міжнародними партнерами. 2. Питання громад, міст та областей. У межах засідання Конгресу відбулося інтерактивне спілкування з представниками місцевої влади.
Президент України наголосив: «Наступного року маємо опрацювати разом із Євросоюзом предметні деталі, рамки для переговорів і почати процес повної інтеграції державних інституцій, правових норм і реалій життя до стандартів Євросоюзу. Це не лише законодавча робота щодо законів і правил, а й робота щодо реалій нашого життя, які мають бути такими, щоб справді відчувалося, що Україна готова до вступу. Це спільне завдання всіх в Україні, хто працює в системі державної влади та місцевого самоврядування», – наголосив Володимир Зеленський.
Президент також акцентував, що головне завдання зараз – це оборона України. Тож на місцевому рівні також має бути зроблено все заради перемоги – від підходу до виділення коштів і до інших важливих для суспільства питань.
Володимир Зеленський відзначив: «Головне завдання цього засідання Конгресу – не лише підбиття ключових підсумків роботи державних інституцій та місцевої влади протягом найскладнішого року для нашої держави – року війни, а й визначення рішень, щоб зробити нашу державу ще міцнішою. На всіх рівнях – від центральних урядових структур до управління громадами країни».
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак акцентував, що Конгрес створювався заради посилення співпраці влади всіх рівнів, обговорення актуальних проблем громад та регіонів і об’єднання зусиль задля їх подолання. На тлі війни всі ці завдання стали ще актуальнішими.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на важливості реалізації проектів з відновлення об’єктів енергетики, житла, критичної інфраструктури, здійснення гуманітарного розмінування, також підтримки малого та середнього бізнесу.
Від Одеської районної військової адміністрації за допомогою онлайн-зв’язку у роботі Конгресу взяв участь виконуючий обов’язки заступника начальника Одеської РВА Віталій Кратюк, а також керівники громад Одеського району.
На засіданні були присутні 93 члени Конгресу, за допомогою онлайн-зв’язку участь взяли 1 619 членів Конгресу: 18 голів обласних рад, 113 голів районних військових адміністрацій, 104 голови районних рад, 1384 голови територіальних громад.
Обговорювались також реалізація програм підтримки нагальних проблем регіонів, підтримка та допомога регіонів, які найбільш постраждали від російської агресії, програми співробітництва у прикордонній сфері.

Перейти до вмісту