Триває підготовка громад Одеського району до осінньо-зимового періоду в умовах можливих блекаутів.

На виконання доручення начальника Одеської ОВА, Одеською районною військовою адміністрацією разом з представниками ДТЕК та ДСНС,

на обʼєктах критичної інфраструктури та у закладах соціально-культурної сфери Одеського району, було проведено тренування щодо готовності альтернативних джерел живлення та оперативного персоналу громад до введення графіків погодинного відключення по АТ «ДТЕК Одеські Електромережі».

Під час проведення тренувань, на території Чорноморської селищної та Южненської міської громад, було встановлено, що усі 4 обʼєкта критичної інфраструктури (ВНС, КНС та котельні), а також Чорноморський ліцей Чорноморської селищної ради та Южненська міська лікарня – готові до роботи у безперебійному режимі у випадку можливих блекаутів.

«Основна мета проведення подібних навчань – перевірити не на папері, а в реальних умовах готовність громад Одеського району забезпечити сталу роботу обʼєктів критичної інфраструктури в умовах надзвичайних ситуацій. Подібні тренування будуть проводитись й надалі в інших громадах району», – відзначив заступник начальника Одеської РВА Олександр Ілько.

Перейти до вмісту