Сьогодні, в Одесі, відбулась серпнева конференція педагогічних працівників «Освіта Одещини в умовах війни: зміни, досягнення та виклики»

“Одеський район є найбільшим за кількістю закладів освіти та кількістю учасників освітнього процесу. На території Одеського району знаходиться 225 закладів загальної середньої освіти, в яких навчається більше 145 тисяч учнів та працює більше 10 тисяч педагогічних працівників. Враховуючи безпекову ситуацію, наявність укриттів, рекомендованих до використання у якості захисних споруд цивільного захисту, цьогоріч навчання в закладах освіти Одеського району, як і в минулому році, буде організовано у трьох форматах: очному, дистанційному та очно/дистанційному. Розпочати новий навчальний рік офлайн зможуть учні з 88 закладів загальної середньої освіти, у 2022 році таких шкіл було лише 56» – поінформував учасників конференції начальник управління соціально-гуманітарного розвитку Одеської районної військової адміністрації Віталій Лозов.

За рахунок збільшення видатків на будівництво і ремонти укриттів, з районного бюджету та бюджетів громад, створюються нові укриття в школах і дитячих садках, або ремонтуються та облаштовано вже наявні захисні споруди.

На разі, в 97 освітніх закладах Одеського району тривають ремонтно-будівельні роботи: зокрема в 14 школах проведено поточний ремонт, 74 укриття – капітально відремонтовані, одне укриття реконструйовано і 8 нових були збудовані з нуля. Також заплановано будівництво нових захисних споруд ще у 28 школах.

Незважаючи на надскладну ситуацію і роботу в умовах воєнного стану, вчителі Одеського району працюють і готують своїх учнів до предметних олімпіад, різноманітних конкурсів і турнірів, розуміючи необхідність стимулювати таланти юних українців. Адже саме інтелектуальна еліта України формуватиме високий рівень майбутніх здобутків країни в усіх галузях.

Так, 50 учнів з Одеського району стали переможцями в обласних етапах учнівських олімпіад. В обласному етапі конкурса ім.Шевченка перемогли 4 учні, а в конкурсі Петра Яцика здобули перемогу п’ятеро дітей.

За дорученням Начальника Одеської РВА Юрія Крука, Віталій Лозов подякував всім педагогам Одеського району за те, що всі вони щоденно докладають максимум зусиль для того, щоб створити таку систему освіти, яка буде реформуватися і відкривати перед учнями можливість здобувати затребувані сучасним суспільством знання, вміння та навички аби кожна дитина в майбутньому успішно реалізувала себе.

Перейти до вмісту