Сьогодні, в Одеській державній академії будівництва та архітектури, напередодні Дня Будівельника, відбулась зустріч будівельної спільноти на тему «Актуальні питання будівельної галузі та відбудови України».

За дорученням Начальника Одеської РВА Юрія Крука, взяв участь у зустрічі та привітав з професійним святом представників будівельної сфери Одещини заступник Начальника Одеської РВА Олександр Ілько, який зазначив, що на початку війни багато будівельних підприємств Одеського району переорієнтовувались на допомогу ЗСУ, активно включившись у справу захисту країни та призупинивши основне будівництво на своїх майданчиках почали виробляти протитанкові їжаки, бетонні блоки, обладнання для блокпостів і передавали тонни піску для укріплення стратегічних споруд.

За період війни з російськими окупантами в Одеському районі зруйновано та пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки, об’єкти енергетичної та портової інфраструктури, навчальні і торговельні заклади.

Проте попри всі складнощі воєнного часу, вже сьогодні районна влада працює над планом майбутньої відбудови і попит на фахівців будівельної галузі, яким після завершення війни доведеться відбудовувати зруйноване, зростатиме. Провідну роль у навчанні кадрів для будівельної галузі, наголосив Олександр Ілько, займатиме і Одеська державна академія будівництва та архітектури.

«Шановні представники будівельної галузі! Ваше покликання – творити, дарувати людям затишок та комфорт. Маю надію, що багатотисячний колектив будівельників Одеського району своєю щоденною творчою працею і надалі конкретними справами доводитиме свій високий професіоналізм, а найсміливіші архітектурні задуми активно втілюватимуться у життя. Дякую за сумлінну працю, відданість будівничій справі у цей нелегкий для України час. Працюємо й надалі з вірою в якнайшвидшу нашу Перемогу!» – сказав у своєму вітальному слові заступник Начальника Одеської РВА Олександр Ілько.

Перейти до вмісту