Повноцінне відновлення української економіки неможливе без відбудови та модернізації логістичної інфраструктури!

Про це сьогодні в Одесі наголосили в рамках Форуму відновлення Одещини «Транспорт. Логістика. Інфраструктура», який проходить за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», що активно залучений до процесів відновлення та відбудови Одеської області.

🔹Серед основних питань, які обговорили учасники форуму – потенціал, проблеми і розвиток Одеської області в таких важливих сферах як транспорт, логістика, діяльність критичної та соціальної інфраструктури.

💬 «Це вже третій захід на Півдні України про відновлення і післявоєнний розвиток Одеської області, адже це пріоритетний регіон нашої держави, а розвиток інфраструктури та логістики є фундаментальним для економіки України. Нині маємо порушені ланцюжки постачань, перешкоджання навігації в Чорному морі та штучне блокування агроекспорту. І для нас, як для ключового регіону, через порти якого відбувалась реалізація Чорноморської Зернової Ініціативи тепер є дуже важливим розвиток альтернативних логістичних маршрутів для експорту української продукції. Окрім цього вже розпочато процес планування післявоєнної відбудови Одеського району, інфраструктура якого, як портова, виробнича, так і житлова, найбільше пошкоджена та зруйнована в наслідок ракетних та дронових атак російських окупантів» – зазначив Начальник Одеської РВА Юрій Крук.

📨 Символічно, що в рамках Форуму, відбулось спецпогашення поштового випуску «Винищувачі зла», який присвячений літакам-винищувачам F-16.

💬 “Цією поштовою маркою Україна звертає увагу світової спільноти на ключові питання нашого сьогодення, одне з яких — надання Україні літаків F-16” – відзначив Командувач Повітряного командування «Південь» Дмитро Карпенко.

Перейти до вмісту