СТАРТ КАМПАНІЇ ЖНИВА-2023

Сьогодні, під головуванням Начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера, в Білгород-Дністровському районі пройшла обласна нарада, в рамках якої оголошено про старт жнивної кампанії 2023 року.

В цілому по Одеській області цьогоріч необхідно провести жнива на площі більше 1 мільйона гектар: 538 тисяч гектар озимої пшениці і тритикале; 194 тисячі гектар озимого ячменю; 7600 гектар ярої пшениці; 46 000 гектар ярого ячменю; майже 218 000 – озимого ріпаку і 3300 гектар ярого; 20 500 гектар гороху і 1200 гектар вівса.

«Збір врожаю – відповідальне завдання, від якого залежить продовольча безпека як України, так і всього світу. Аграрії Одещини – наша опора, а ми їх підтримка. Тож бажаю, щоб і клімат, і погода, і настрій, і старання, і здібності сприяли процвітанню вашої справи. Ми зробимо усе від нас можливе, аби збір і експорт врожаю був максимально плідним і результативним», – заявив Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Керівник області заслухав доповіді кожного з голів районних військових адміністрацій щодо готовності усіх семи районів до збирання врожаю озимих зернових.

В Одеському районі посіяно під врожай 2023 року 89,5 тисяч гектар ранніх зернових і зернобобових. Зокрема, 60 тисяч гектар озимої пшениці, 19 тисяч гектар озимого ячменю, 4300 – ярого ячменю, 2200 гектар гороху і 2000 гектар ярої пшениці” – повідомив на нараді Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук.

У складний час війни з російськими окупантами, одеські аграрії гідно тримають потужний оборонний і продовольчий фронт. І результати їх роботи – це і розвиток економіки громад, на землях яких вони працюють, і нові робочі місця, і інноваційні технології, і якісні та смачні продукти харчування. А це – надійна продовольча безпека не лише Одещини, а й багатьох країн світу.

Стратегічну роль вітчизняної аграрної галузі доводить і робота Зернової Ініціативи, і реалізація програми Президента України Володимира Зеленського “Grain from Ukraine”. Від початку дії Чорноморської Зернової Ініціативи, укладено чимало зернових угод і з портів Великої Одеси відправлено понад 25 мільйонів тонн зерна. А “Grain from Ukraine” – це потужна гуманітарна місія, яка показує, що Україна підтримує країни, які потерпають від голоду, навіть у такий важкий для нас час” – наголосив Начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Перейти до вмісту