Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук взяв участь у селекторній нараді

Сьогодні Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук взяв участь у селекторній нараді, за участі голів районних військових адміністрацій та голів територіальних громад, яка пройшла під головуванням начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера.

Головні питання порядку денного:

  • перевірка стану укриттів і захисних споруд та безперешкодного доступу до них населення;
  • стан надання допомоги Херсонській області у зв‘язку з руйнуванням Каховської ГЕС;
  • виконання місцевих бюджетів за 5 місяців, забезпечення соціальних виплат окремим категоріям громадян та розподіл вільних залишків місцевих бюджетів;
  • становище дітей в Одеській області під час воєнного стану в Україні;
  • поточний стан справ та зміни в організації роботи з внутрішньо переміщеними особами;
  • забезпечення вчасного інформування про наслідки збройної агресії російської федерації.

На селекторній нараді начальник Одеської РВА Юрій Крук доповів про загальну ситуацію в районі та про наслідки атаки противника ударним БПЛА по Одеському району 9 червня, в результаті чого загинуло 3 людини, 26 травмовано та 251 квартира зазнала пошкоджень.

Юрік Крук повідомив, що для ліквідації наслідків було залучено 38 одиниць техніки та 130 чоловік особового складу комунальних підприємств та служб оперативного реагування. На даний час вже вивезено 320 тонн сміття, надано 3600 кв.м. плівки та проводиться демонтаж пошкоджених вікон. Також приймаються та реєструються заяви на отримання муніципальної допомоги, та проводиться актування кожної пошкодженої квартири та її реєстрація у Дії.

Крім цього, Начальник Одеської РВА повідомив, що на території Фонтанської сільської ради, 10 червня вранці, внаслідок вибуху морської міни пошкоджено 27 житлових будинків.

Триває робота по наданню гуманітарної допомоги Херсонщині у зв’язку з руйнуванням Каховської ГЕС. Спільно з територіальними громадами сформовано та надано допомогу від Одеського району: майже 200 тонн води, 29 мотопомп, 12 човнів, 4 генератора, близько 5 тонн продуктів, одяг, медикаменти, побутове обладнання, ліхтарі. На сьогодні, загальна кількість евакуйованих осіб до Одеського району, з Херсонщини, становить – 432 особи. Попри те, що в місцях компактного проживання нікого не розміщували, оскільки всі внутрішньо переміщені особи зупинились у своїх родичів та знайомих, Одеським районом підготовлено 1230 місць компактного проживання, повністю готових для розміщення ВПО та евакуйованих з Херсонщини”, – відзначив начальник Одеської РВА.

По завершенню обласної селекторної наради Юрій Крук провів нараду з поточних питань з головами громад Одеського району, за результатами якої були надані відповідні протокольні доручення.

Зокрема, Начальник Одеської РВА вкотре наголосив головам громад на необхідності виконання алгоритму дій щодо локалізації та утилізації сміття, яке накопичується на узбережжі акваторії морських портів Одеського району внаслідок теракту на Каховській ГЕС. А також нагадав про неухильне виконання Спільного Наказу ОСУВ “Одеса” та Одеської обласної військової адміністрації “Про встановлення порядку використання фонду захисних споруд цивільного захисту в Одеській області” №5 від 08.06.2023 про забезпечення цілодобового доступу громадян та проведення робіт щодо приведення в робочий стан захисних споруд.

Перейти до вмісту