Начальник ОдРВА Юрій Крук взяв участь у селекторній нараді

Сьогодні, 24 січня, начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук взяв участь у селекторній нараді з керівниками районних військових адміністрацій та головами громад під головуванням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка.

В рамках наради згідно з порядком денним в були розглянуті питання щодо:

🔹забезпечення роботи та стабілізації енергосистеми Одеської області;

🔹 роботи Пунктів Незламності та стаціонарних пунктів обігріву на території Одеської області;

🔹стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області;

🔹роботи закладів освіти Одеської області у ІІ семестрі 2022-2023;

🔹 забезпечення якісного здійснення заходів мобілізації на території Одеської області.

«Станом на сьогодні, на території Одеського району діють графіки стабілізаційних відключень. Як відомо, в результаті останнього ракетного обстрілу противником значно зменшився об’єм генерації і, як наслідок, зменшились ліміти для нашої області та района. Очікуємо покращення ситуації з середини лютого після повернення до роботи нових потужностей на енергогенеруючих об’єктах.

Наразі в Одеському районі розгорнуто та працюють 176 Пункти Незламності ,132 з яких – в місті Одеса, та 15 – на базі підрозділів ДСНС. Нещодавно були отримані 15 Starlink від міжнародних партнерів, які будуть розподілені між територіальними громадами та встановлені у ПН. Зокрема, продовжуємо роботу з ремонту та дооблаштування укриттів в закладах освіти, для переведення навчання в очному режимі.

Зараз маємо завдання від ГШ по організації та допомозі центрам комплектування в проведенні мобілізаційних заходів в тому числі, в зв’язку з проведенням ротації військових на передовій, необхідності поповнення резервів тощо. До даної ситуації необхідно ставитись із повагою та розумінням. Заходи будуть проводитись виключно відповідно до чинного законодавства.

Повертаючись до енергетичних питань, повідомляю, що найближчим часом планується провести експеримент, за яким з Одеської області будуть зняті усі обмеження по лімітам з енергосистеми на 1 добу. Таким чином, усі підприємства та побутові споживачі отримують електроенергію без обмежень строком на 24 години. Після замірів буде визначене максимальне навантаження енергосистеми, яке буде застосовуватися для оптимального та справедливого розподілу генерації та складання нових графіків відключень», – відзначив начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Після селекторної наради начальник ОдРВА провів з головами територіальних громад Одеського району нараду, в рамках якої були надані відповідні доручення щодо організації роботи.

Перейти до вмісту