Одеську область із рабочим візитом відвідала Федеральний міністр економічного співробітництва і розвитку Німеччини Свенья Шульц

В порту Чорноморськ за участі віце-премьер міністра України Олександра Кубракова та очільника ОВА Максима Марченко, пані Шульц ознайомилась з роботою порта та ходом виконання зернової угоди, окрім цього були підняті наступні питання:

– необхідністі гарантованого ринку для українських аграріїв, аби вони мали гарантії для зберігання, збору та продажу врожая;

– успіх координації розподілу допомоги, наданою Німеччиною;

– надання фінансової, гуманітарної, військово-технічної та оборонної допомоги, а також забезпечення підтримки тимчасово переміщеним громадянам України.

«Ми і далі будемо підтримувати Україну. Я схиляюсь перед силою і мужністю українців. Ми зараз вже думаємо про післявоєнний час, про відновлення України. Я вражена як на місцевому рівні продовжують працювати структури та адміністрації районів» – наголосила Федеральний міністр економічного співробітництва і розвитку Свенья Шульц.

У свою чергу, міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив: «Ми дуже цінуємо усю гуманітарну та військову підтримку від Німеччини. В рамках зернової ініціативи на експорт відвантажено 18 мільйонів тон, проте могли б 25-28 мільйонів тон, якби коридор працював на повну потужність та якби Росія не створювала штучних перешкод. Ми дякуємо за надані трансформатори та ППО, адже зараз фокус спрямований на найбільш уразливі об’єкти інфраструктури».

Напротязі усього візиту, особлива увага була прикута до об’єктів енергетичної інфраструктури, яка зазнала значних ушкоджень в результаті постійних ракетних обстрілів противником.

Сторони наголосили на необхідності пошуку шляхів для найшвидшого відновлення не тільки енергетики України, а й всієї держави в цілому.

Перейти до вмісту