Начальник ОдРВА Юрій Крук повідомляє про поточний стан енергосистеми в Одеському районі

Шановні мешканці Одеського району, в результаті останнього масованого ракетного удару ворога, частина об’єктів енергогенерації країни зазнали значних руйнувань. Через це суттєво зменшився об’єм генерації, що на жаль, призвело до зменшення лімітів споживання, в тому числі і по Одеському району. Наразі були введені екстрені графіки відключень електроенергії.

Окрім того, по деяким об’єктам фіксуються аварійні ситуації через перенавантаження системи. НЕК, Укренерго, ДТЕК в координації з обласним штабом роблять усе можливе для відновлення стабільності в енергосистемі, тому організовано цілодобову роботу по ліквідації аварійних ситуацій.

Наголошую, що дефіцит генерації спостерігається по всій території України, в тому числі і в Одеському районі. Враховуючи, що першочергово забезпечується цілодобова робота об’єктів критичної інфраструктури та військових об’єктів (а, відповідно, і інших споживачів, які знаходяться на мережах таких об’єктів) залишок розподіляється серед побутових споживачів та підприємств.

Ще раз звертаю увагу, що завдяки якісній роботі сил ППО ЗСУ нам вдалося уникнути руйнувань об‘єктів енергетичної інфраструктури в Одеському районі, але енергетична мережа замкнута в єдину систему по всій країні, тому руйнування об’єктів енергетичної інфраструктури в інших регіонах впливає і на Одеський район.

Просимо Вас із розумінням ставитися до ситуації та утриматись від зайвих коментарів у соцмережах аби не давати ворогові використовувати невдоволення мешканців в розхитування ситуації в середині країни.

Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук.

Перейти до вмісту