МОЗ разом з Медичними закупівлями України запустили пілот системи обліку ліків e-Stock

Через цю систему заклади охорони здоров’я подаватимуть запити щодо необхідних ліків та медичних виробів, що закуповуватимуться за державний кошт.

Мета пілоту – протестувати та у випадку необхідності доопрацювати функціонал збору необхідних ліків та медвиробів, аби в подальшому він покривав всі медичні товари, які закуповуватиме Україна пацієнтів.

На першому етапі запрацювали модулі збору запитів та управління користувачами. Загалом до кінця 2023 року планується завершити весь функціонал: модулі закупівель, логістики, обліку залишків та публічних даних.

Нагадаємо, що «e-Stock» збиратиме повний цикл даних про обіг медичних товарів. У системі буде агрегуватися інформація про потреби, доставку, наявність препаратів у лікарнях, їх використання, утилізацію тощо.

162 заклади охорони здоров’я та структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних, Київської міської військових адміністрацій вже підключені до системи та подаватимуть потреби в медичних товарах на 2023 рік через «e-Stock» за напрямами «доросла онкологія», «ендопротези і набори для трансплантації».

Запуск пілоту системи відбувся за підтримки міжнародних партнерів: проекту USAID «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed) та Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Перейти до вмісту