В ОДЕСЬКОМУ РЕГІОНІ РОЗПОЧАТО ЛІКВІДАЦІЮ МІСЦЬ ЗБЕРІГАННЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ ХІМІКАТІВ

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук в складі робочої групи на чолі з головою Одеської обласної державної адміністрації Сергієм Гриневецьким ознайомився з ходом робіт по вилученню та затаренню хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР) з місць зберігання у селі Майори на території Біляївської територіальної громади Одеського району.

Наразі керівництво Біляївської територіальної громади спільно з товариством «Еко Нова», представниками міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації проводять роботи з вилучення, підготовки до транскордонного перевезення та утилізації або видалення непридатних або заборонених до використання хімікатів  захисту рослин.

«Протягом тривалого періоду хімікати зберігалися у бетонних контейнерах, і несли загрозу довкіллю і населенню через розгерметизацію. Поводження з безхазяйними відходами – це проблема, яку наразі почали вирішувати по всій Одеській області.

В рамках регіональної комплексної програми з охорони довкілля планується утилізувати понад 52 тонн небезпечних хімічних речовин. Таким чином поступово ми очистимо місця зберігання від невідомих та заборонених хімікатів, в Одеському районі – це і Майори, і Вигода, Мирне та Хлібодарське, та інші місця регіону.» – запевнив Юрій Крук.

Перейти до вмісту