УКРАЇНА БЕРЕ УЧАСТЬ У ПРОГРАМІ ЄС «КРЕАТИВНА ЄВРОПА» (2021 – 2027)

Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України у програмі «Креативна Європа» (2021 – 2027)».

«За» проголосували 319 народних депутатів.

Участь України в Програмі допоможе секторам культурних та креативних індустрій розкрити весь свій потенціал, відновитись після кризи та стати більш конкурентоспроможними, екологічними, діджитальними та інклюзивними.

Бюджет програми становить 2,4 млрд євро, що на 63 % більше ніж попередній.

Також це рішення сприятиме просуванню європейських цінностей і європейського «порядку денного» в українському суспільстві та дозволить зміцнити культурні зв’язки України з країнами Євросоюзу.

Нагадаємо, в межах 23-го Саміту Україна – ЄС Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина та Віцепрезидент Європейської комісії, Високий представник Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель підписали відповідну Угоду між Україною та ЄС про участь України у програмі «Креативна Європа» (2021-2027).

Довідково:

«Креативна Європа» – рамкова програма ЄС, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Україна стала учасницею програми у 2016 році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 20 різних конкурсах.

Джерело: https://www.facebook.com/UA.EU.NATO/

Перейти до вмісту