ДЕКІЛЬКА КЛІКІВ І ЖОДНИХ ЧЕРГ: НА ПОРТАЛІ ДІЯ МОЖНА ОТРИМАТИ НОВІ ПОСЛУГИ

На порталі Дія запрацюють послуги оформлення та перерахунку пенсії. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Для отримання вищевказаної послуги потрібно заповнити анкету, завантажити необхідні документи та надіслати заявку. Заява представлена у формі анкети, в якій потрібно відповідати лише «так» чи «ні».

На порталі Дія також доступні послуги:

 Оформлення субсидій. Раніше треба було йти у ЦНАП, заповнювати заяву, приносити низку паперів або ж навіть їхати до найближчого райцентру. Зараз потрібно витратити 30 хв. на заповнення заяви на порталі Дія у зручний для Вас час і жодних ксерокопій документів.

 Отримання довідок ОК-5, ОК-7, витягу з реєстру застрахованих осіб та довідку про доходи пенсіонера. Довідки можна згенерувати на порталі Дія в декілька кліків і отримати на електронну пошту.

Окрім цього, партнери Мінцифри презентували програму доступності та безбар’єрності, яка була створена за міжнародними стандартами. Адже мета команди Мінцифри — зробити цифрові сервіси максимально доступними для всіх українців, зокрема, для людей з інвалідністю та людей старшого віку.

Проєкти реалізовує Міністерство цифрової трансформації України за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за підтримки Швеції, Програма EGAP Фонд Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, та за підтримки проєкту USAID Ukraine – USAID Україна/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах і Академії електронного урядування Естонії в рамках проекту EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека».

Перейти до вмісту