ВІДКРИТИЙ ДІАЛОГ: ЯК СТВОРИТИ УМОВИ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОГО ВИКОРИСТАННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ ОДЕСЬКОГО РЕГІОНУ

Голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук взяв участь у відкритому діалозі «Розвиток людського потенціалу і нова інфраструктура. Як створити умови для ефективного використання можливостей Одеського Регіону».

З привітальним словом до організаторів і присутніх звернувся голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький. “Допоки не буде судової реформи, будь-яка реформа буде дуже важко працювати. І по-третє – це підготовка кадрів, щоб це були дійсно професійні і конкурентоспроможні кадри. І тоді все запрацює абсолютно чітко. Я переконаний – бізнес сам все налагодить, якщо буде знати, що захищений і що правила гри не змінюються!” – додав Сергій Гриневецький.

Директор Департаменту інвестицій Одеської ОДА Роман Григоришин презентував роботу Агенції регіонального розвитку Одеської області та розповів про плани організації.

На панельній дискусії учасники діалогу обговорили перспективи створення в Україні індустріальних парків, які запустять серійне виробництво в максимально стислі терміни без інвестицій в інфраструктуру.

Як стимулювати створення такої інфраструктури?

Яку участь у цьому можуть взяти державні та місцеві органи?

На ці питання шукали відповіді під час дискусії, до якої в режимі онлайн долучився заступник міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря. «Цьогоріч в Україні було активізовано процес розбудови індустріальних парків. Зокрема, йдеться про зміни до ЗУ «Про індустріальні парки», що впроваджують фінансові та інфраструктурні стимули. Наразі очікується прийняття наступних законопроєктів, які передбачають низку фіскальних стимулів для інвесторів. А саме — звільнення від сплати ПДВ та ввізного мита на ввезення нового устаткування та сплати земельного податку тощо. Переконаний, що незабаром індустріальні парки стануть дієвим інструментом для залучення іноземних інвестицій», — зазначив Іван Лукеря.

Перейти до вмісту