АПАРАТНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ РДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук провів апаратну нараду Одеської РДА, яка пройшла за участю сільських, селищних та міських голів Одеського району.

Інформацію щодо необхідності розроблення комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад району надав Ігор Тітов – начальник відділу містобудування, архітектури та захисту довкілля ОдРДА. За словами доповідача, затвердження саме комплексного плану територій є первинним і актуальним для територіальних громад, оскільки за його відсутності буде неможливим затвердження документації нижчого рівня, а саме детальних та генеральних планів населених пунктів.

«За дорученням очільника Одеської ОДА ми розпочинаємо розробку пілотної моделі комплексного плану розвитку на прикладі однієї з громад району. Така модель буде запропонована іншим громадам для використання», – зазначив Юрій Крук.

Про реалізацію державної політики у сфері соціального захисту дітей, запобіганню дитячій бездоглядності та безпритульності на території Одеського району доповіла Анна Середа – в.о. начальника служби у справах дітей ОдРДА.

Доповідач зазначила, що на території Одеського району функціонує: 28 прийомних сімей, в яких виховується 48 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; 15 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 106 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дитячого населення в районі становить 249 822 осіб. В усіх громадах, що входять до складу Одеського району, створено служби у справах дітей (ССД). Станом на 22.11.2021 року на обліку Служб у справах дітей територіальних громад перебуває 612 дітей.
Як повідомила доповідач, з метою поліпшення становища дітей, їх соцзахисту, сприяння фізичному, духовному та інтелектуальному розвитку на території Одеського району слід відзначити територіальні громади, в яких відповідними радами затверджені та діють програми: Авангардівська, Дачненська, Доброславська, Маяківська, Одеська, Нерубайська, Чорноморська, Усатівська.

Щодо стану вакцинації населення Одеського району надав інформацію Віталій Лозов – в.о. начальника управління соціально-гуманітарного розвитку, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту ОдРДА. Доповідач навів статистичну інформацію щодо захворюваності на COVID-19, перебігу вакцинальної кампанії на території Одеського району в розрізі кожної територіальної громади.

Співдоповідачем з цього питання виступила Оксана Денисенко – генеральний директор Одеського обласного центру громадського здоров’я, яка закликала голів громад більш відповідально поставитись до питання вакцинації населення та сприяти належному рівню інформованості жителів територіальних громад з цього приводу.


Про стан захисту населення від пожеж у територіальних громадах, що входять до складу Одеського району, доповів начальник 7-го ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеської області підполковник служби цивільного захисту Микола Федькалов.


За підсумками наради голова Одеської РДА Юрій Крук доручив:
• довести до голів громад аналітичну довідку про наявний стан соціального захисту дітей з метою викорінення недоліків в цьому важливому напрямку роботи відповідних підрозділів.
• перевірити стан котелень бюджетних установ району, що працюють на твердому паливі, виявити проблеми, наявність договорів з постачальником, рівень забезпеченості паливом.

Головам громад рекомендовано вжити необхідних заходів щодо прискорення темпів вакцинації населення.

Перейти до вмісту