20 РОКІВ ПОТОМУ: В ОДЕСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДНОВЛЮЄТЬСЯ ПРИМІСЬКЕ ЗАЛІЗНИЧНЕ ПАСАЖИРСЬКЕ СПОЛУЧЕННЯ ОДЕСА-ЧОРНОМОРСЬК

Голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук відвідав з робочим візитом Чорноморськ, де провів нараду з питання відновлення приміського пасажирського залізничного маршруту Одеса-Чорноморськ.

Разом з заступником голови Одеської облдержадміністрації Олегом Муратовим, фахівцями Регіональної філії «Одеська залізниця», міським головою Чорноморська, депутатами міської ради та проектувальниками  обговорили технічні та організаційні деталі проєкту.

На черговій апаратній нараді голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький навів приклад успішного втілення Програми Президента «Велике Будівництво» – запуск сучасного швидкісного потягу Одеса-Ізмаїл, і поставив завдання в рік святкування 90-річчя з дня заснування Одеської області відновити маршрут на Чорноморськ.

«Рік ми працюємо над втіленням цього проєкту, наразі вже є спільне бачення і підтримка з боку Укрзалізниці. На сьогодні ми готові почати його реалізацію в частині будівництва пасажирського перону», – зазначив Юрій Крук

На передодні під час чергового засідання постійної профільної комісії обласної ради директор регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Сергій Нікулін сповістив про два опрацьованих фахівцями варіанти проєкту, при виборі кінцевого рішення буде враховано логістична та економічна доцільність.

«Є завдання до 90-річчя одеської області запустити електропотяг. І найголовніше, що в нас є порозуміння з Укрзалізницею, яка опрацює інтеграцію пасажирського маршруту в інтенсивний вантажний трафік в напрямку Чорноморського порту», – сказав Олег Муратов.

Перейти до вмісту