ПЕРШИЙ РЕЙС «ДУНАЙСЬКОГО ЕКСПРЕСУ»

Сьогодні новий дизель-поїзд вітчизняного виробництва зробив пробний рейс по маршруту Ізмаїл – Одеса.

Голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук разом з головою Одеської ОДА Сергієм Гриневецьким, очільником Одеської обласної ради Григорієм Діденко, головою правління АТ “Укрзалізниця” Олександром Камишиним, Директором регіональної філії УЗ Сергієм Нікуліним, депутатами та представниками ЗМІ стали першими пасажирами «Дунайського експресу».

«Завдяки спільним зусиллям Укрзалізниці, Одеської обласної держадміністрації та обласної ради відсьогодні на маршрут Одеса — Ізмаїл виходить «Дунайський експрес», який стане стартом потужного розвитку системи приміських перевезень європейського зразка в Україні», — наголосив голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишин.

Голова Одеської облдержадміністрації у своїй промові висловив подяку керівництву Укрзалізниці за оперативність і професійний підхід по реалізації Програми Президента «Велике Будівництво» і відзначив важливість прийнятої Указом Президента «Стратегії людського розвитку». «Саме в цій стратегії закладені основи того, як має розвиватись Україна. Одним із ключових напрямів є сполучення, пересування, оперативність, надійність і комфорт, тобто все, що створює якість життя», – сказав Сергій Гриневецький.

«Дунайський експрес» – приклад ефективної взаємодії органів місцевої і центральної влади, підтримки регіональних ініціатив Президентом України. За умови активного участі територіальних громад до реалізації подібних проектів, мешканці регіону отримають надійне комфортне сполучення і по іншим напрямкам» – прокоментував подію Юрій Крук.

Сьогодні керівництво АТ «Укрзалізниця» та Одеської обласної влади підписало меморандум у рамках реалізації пілотного проєкту Public Service Obligation (PSO) у пасажирських приміських перевезеннях. Зокрема, відповідно до меморандуму місцева влада компенсуватиме перевізнику щонайменше 5 млн грн на рік витрат на організацію маршруту Одеса — Ізмаїл.

Очільник АТ «Укрзалізниця» також наголосив, що модель PSO є найвигіднішою для всіх сторін перевізного процесу, адже вона закріплює надання послуги, що становить загальносуспільний інтерес, та відповідну компенсацію від місцевої влади.

ℹДовідково

Public Service Obligation (PSO) — ринкова модель замовлення транспортних послуг, при якій держава або місцева влада оплачують перевізнику вартість соціально значущих маршрутів. Такий механізм впроваджено в більшості європейських країн: у Німеччині, Нідерландах, Латвії, Болгарії, Чеській Республіці.

На маршруті Одеса — Ізмаїл використовуватиметься дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу ДПКр-3. Максимальна швидкість цього поїзда — 140 км/год. У складі поїзда 3 вагони — 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та пристосований для перевезення маломобільного населення.

Поїзд №7002/7001 Одеса — Ізмаїл відправлятиметься з Одеси щодня о 19:50 та прибуватиме до Ізмаїла о 00:32. Зворотно поїзд виправлятиметься о 01:29 та прибуватиме до Одеси о 06:11.

Вартість квитка становитиме 189 грн

Перейти до вмісту