АПАРАТНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ РДА: ПИТАННЯ ВЗАЄМОДІЇ З ТЕРГРОМАДАМИ ТА ЗАХВОРЮВАНІСТЬ НА COVID-19

На черговій розширеній апаратній нараді Одеської райдержадміністрації, яку за дорученням голови Одеської РДА Юрія Крука провела перший заступник голови Євгенія Абрамова, обговорили питання нарахування та сплати за спожитий природний газ мешканцями Одеського району. До обговорення долучились представники підприємств, що надають послуги у сфері газопостачання.

Серед запрошених: Євгеній Боєжов – заступник голови правління АТ «Одесагаз», Денис Якубовський – заступник голови правління АТ «Одесагаз», Олександр Бемм – директор ТОВ «Одесагаз-постачання» та Наталія Ляшенко – заступник директора ТОВ «Одесагаз-постачання».

Доповідав з цього питання Володимир Хитренко – начальник Управління з питань інфраструктурного розвитку територій Одеської РДА, за словами якого, ринок газу в Україні з 1-го серпня 2020 року було відкрито для побутових споживачів, з дотриманням принципу вільного вибору постачальника природного газу.

З 1-го жовтня 2021 року ТОВ «ГАЗ ТЕХНОЛОДЖІ», яке забезпечувало газопостачанням 82 824 побутових споживачів в Одеському районі через невиконання вимог Кодексу газотранспортної системи припинила постачати газ населенню. Відповідно до Правил постачання природного газу цих клієнтів тимчасово обслуговуватиме постачальник «останньої надії» (ПОН) – Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

Надалі для безперебійного газопостачання споживачі мають обрати та підключитися до постійного ринкового постачальника. Строк, за який це має відбутись спливає 1-го грудня. А до цього часу споживачі повинні перезаключити договори, якщо вони цього ще не зробили.

Гострим залишається питання своєчасного подання споживачами даних лічильників, які щомісяця станом на 01 число місяця та протягом п’яти діб (до 05 числа включно) мають їх надавати. За результатами обговорення вищевказаних питань, Одеською райдержадміністрацією запропоновано розглянути можливість перенесення взаємодії між споживачами та підприємствами з газопостачання в режим онлайн та з можливістю відтермінування внесення показників лічильників для більшої зручності громадян та з метою мінімізації соціальних контактів, що особливо актуально у період підвищення епідемічної небезпеки пов’язаною з пандемією COVID-19.

В ході наради було розглянуто питання налагодження дієвої взаємодії між ОдРДА та органами місцевого самоврядування з питань додержання конституційного права громадян на доступ до інформації, з якого доповідала начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Одеської РДА Оксана Соколова.

Незмінним питанням порядку денного будь-якої наради залишається обговорення епідситуації в Одеському районі, розповсюдженості захворюваності на коронавірусну хворобу та перебігу вакцинальної кампанії. Доповів з цього питання Віталій Лозов – начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту ОдРДА, який зазначив, що на території Одеського району з 4-го листопада проводяться перевірки закладів торгівлі непродовольчої та продовольчої групи товарів на дотримання ними обмежувальних протиепідемічних заходів.

Такі перевірки проходять за участю комісії з представників райдержадміністрації, поліції та ЗМІ. Так, станом на 09.11.2021 року проінспектовано заклади в Одесі, Чорноморську, Южному, Біляївці, Овідіополі, Доброславі та Авангарді. В ході доповіді надано статистичну інформацію щодо захворюваності на COVID-19, перелік закладів, які здійснюють вакцинацію населення, та поінформовано про зміни до наказу МОЗ щодо переліку професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Згідно з наказом до освітян та працівників центральних та місцевих органів влади, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів, додаються співробітники:• підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;• установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;• підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 04.03.2015 № 83.Наказ набирає чинності 9 грудня 2021 року.З усіх питань, які розглянули учасники наради, надано відповідні рекомендації та доручення.

Перейти до вмісту