ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ РДА ЮРІЙ КРУК ВЗЯВ УЧАСТЬ В АПАРАТНІЙ НАРАДІ ОДЕСЬКОЇ ОДА

Голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук взяв участь в апаратній нараді Одеської обласної державної адміністрації, яку провів її очільник Сергій Гриневецький.

До порядку денного наради було включено декілька питань.

Про забезпечення здійснення стратегічної екологічної оцінки документів державного планування доповів Павло Буланович – директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

За словами доповідача, це новий інструмент реалізації екологічної політики, який дає можливість здійснити всебічний аналіз можливого впливу планованої діяльності на довкілля та запобігти або пом’якшити можливі негативні екологічні наслідки. Протягом 2021 року профільним Департаментом ОДА розглянуто 130 документів стратегічної екологічної оцінки, з них 54 – генеральні плани населених пунктів, 74 – детальні плани території та 2 цільові програми. Найбільша кількість документів стратегічної екологічної оцінки протягом 2021 року надійшла від територіальних громад Одеського, Ізмаїльського та Березівського районів області.

Про здійснення комплексу заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій під час проходження осінньо-зимового періоду на території Одеської області поінформував Сергій Готко – директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації.

За словами доповідача, на території області до розгортання готові 333 стаціонарних пунктів обігріву (на базі адміністративних будівель, будинків культури, а також об’єктів освіти та соціальної сфери) та 22 пересувних пункти обігріву (Головне управління ДСНС).

Також доповідач поінформував, що Службою автомобільних доріг в Одеській області розроблена карта-схема зимового утримання автодоріг державного значення Одеської області 2021-2022 років з визначенням 32-х місць (майданчиків) для відстою 1 469 великовантажних автомобілів на випадок прийняття рішення про обмеження чи заборону руху:

– М-05 Київ – Одеса;

– М-28 Одеса – Южний-/М-14/ (Обхід м. Одеси);

– М-13 Кропивницький – Платонове (на м. Кишинів);

– М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (на м. Таганрог);

– М-15 Одеса – Рені (на м. Бухарест);

– М-16 Одеса – Кучурган (на м. Кишинів);

– Р-55 /М-14/ – Вознесенськ – Новий Буг.

Про актуальні питання діяльності КП «Централізована закупівельна організація Одеської обласної ради» Віктор Івановський – директор КП «Централізована закупівельна організація Одеської обласної ради».

За словами доповідача, основними функціями ЦЗО є: проведення всіх етапів тендерів в інтересах замовників, розроблення технічних специфікацій для товарів, послуг (крім поточного ремонту) під час проведення тендерів ЦЗО, розроблення та затвердження методики визначення очікуваної вартості предмета закупівель для закупівель, що проводяться ЦЗО, проведення постійного аналізу ринку з урахуванням потреб замовників, надання замовникам консультаційної, навчальної, інформаційної та правової допомоги, пов’язаної з організацією та проведенням тендерів, тощо.

Не оминули ще одного актуального питання – нарощування темпів вакцинації серед населення, її важливості та необхідності.

В цілому ж, усі питання порядку денного в ході наради було розглянуто, надано відповідні доручення.

 

Перейти до вмісту