РУЙНУЄМО НЕБЕЗПЕЧНІ МІФИ ПРО ВАКЦИНАЦІЮ

Пам’ятайте, що правдиву й вичерпну інформацію про вакцини можуть надати тільки медики. Дізнайтесь про найпоширеніші фейки на цю тему та зрозумійте, чому не варто їм вірити.

«ВАКЦИНА МОЖЕ ОСЛАБИТИ АБО ПЕРЕВАНТАЖИТИ ІМУННУ СИСТЕМУ» – ФЕЙК

Правда: Природне інфікування певними вірусами може ослабити імунну систему, опірність організму. Проте вакцини діють інакше. Вакцинальні віруси настільки ослаблені, що не можуть вплинути на імунітет. Перевантажити імунну систему вакцинація також не здатна. При інфекційному захворюванні навантаження на імунітет у кількасот разів вище, ніж при вакцинації. Навіть якщо одночасно ввести вакцини проти 10 інфекційних захворювань, задіється лише 0,1% імунної системи.

«НЕ МОЖНА ВАКЦИНУВАТИСЯ ПІД ЧАС СПАЛАХУ» – ФЕЙК

Правда: Оскільки під час спалахів небезпечних для життя хвороб значно посилюється ризик зараження, то необхідно отримати захист від інфекції. Вакцинуватися під час спалаху не просто можна, а потрібно! Це єдиний надійний спосіб здобути імунітет від інфекційного захворювання.

«ВАКЦИНИ ВИКЛИКАЮТЬ АУТИЗМ» ФЕЙК

Правда: Інформація про те, що вакцинація призводить до аутизму, не відповідає дійсності. Так, 1998 року у відомому британському медичному журналі було опубліковано статтю про зв’язок між вакциною проти кору, краснухи, паротиту та аутизмом. Але пізніше з’ясувалося, що автор статті — лікар Ендрю Вейкфілд — сфальшував усі факти. Його визнали винним у порушенні професійної етики, а потім виключили з медичного реєстру Великобританії.

‼Довіряйте лише перевіреним джерелам та дотримуйтесь інформаційної гігієни. І знайте, що вакцинація – це важливий крок до збереження здоров’я і життя!

Перейти до вмісту