МАСШТАБНА ЕКОПОДІЯ ОДЕЩИНИ З МАСОВОЇ ВИСАДКИ ДЕРЕВ : В ПЛАНАХ – 250 ТИСЯЧ ДО КІНЦЯ ЛИСТОПАДА

13 листопада 2021 року голова Одеської  РДА Юрій Крук разом з колективом райдержадміністрації долучився до громадської акції «Створюємо ліси разом», яка проводиться в рамках Програми Президента «Зелена країна».

Спільно з  мешканцями села Градениці, представниками Яськівської та Біляївської громад на території державного лісового фонду Біляївського лісництва біля прикордонного пункту пропуску «Градениці» висадили сіянці ясеню. Загалом, за словами лісничого Біляївського лісництва ДП “Оеське Лісове господарство” Миколи Шушмана, в рамках акції за два дні висадили п’ять тисяч дерев на площі дев’яти гектар.

«Процес відновлення лісів став світовим трендом. Євросоюз, наприклад, до 2030 року планує висадити 3 мільярди дерев. І Україна Доєдналася до Європейського Зеленого Курсу. Створення нових лісів в глобальному вимірі є потужним засобом боротьби зі зміною клімату, в той же час в нашому регіоні запобігає деградації ґрунтів, сприяє збереженню біологічного розмаїття, збільшенню врожайності. Із задоволенням разом з колегами долучився до такої масштабної екоподії» – сказав Юрій Крук.

Старт кампанії «Створюємо ліси разом» у рамках програми Президента України «Зелена країна» оголосили у вересні. Ініціатива передбачає висадження 1 мільярду дерев за три роки і збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів. Цієї осені лісівники, що працюють в підприємствах Держлісагентства, висадять щонайменше 32 мільйони сіянців. У 2022 році в рамках програми “Зелена країна” – 300,732 млн сіянців. У 2023 році – 330,786 деревних рослин. А у 2024 році – 336,482 млн штук. 

До кінця осені 2021 року в Одеській області планується висадити 250 тисяч дерев різних порід на площі 57 гектар.

Слід зазначити, що в Одеській області діє програма «Ліси Одещини на 2021-2025 роки», реалізація якої дозволить збільшити площу лісів регіону.



Перейти до вмісту