ПІДСУМКИ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ДОТРИМАННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ ОДЕСЬКОЇ РДА

Під час засідання Комісії з питань дотримання законодавства про працю Одеської районної державної адміністрації під головуванням першого заступника голови Одеської районної державної адміністрації Євгенії Абрамової розглядались питання погашення заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах району та на підприємствах, що перебувають в стані банкрутства.

Начальник Управління з питань соціально-економічного розвитку територій райдержадміністрації Катерини Гладченко поінформувала членів комісії щодо стану заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах Одеського району. Доповідач повідомила, що станом на 05.11.2021 року заборгованість перед найманими працівниками складає майже 23 мільйони гривень, з яких 1,1 млн гривень на двох державних підприємствах, 2,3 млн гривень на чотирьох комунальних підприємствах та майже 20 млн гривень на одинадцяти підприємствах інших форм власності, серед яких три підприємства перебувають в стані банкрутства. Також членів комісії поінформовано, що в жовтні повністю погашено заборгованість двома підприємствами на суму 1,8 млн гривень.

Загалом з початку року в Одеському районі погашено заборгованість з виплати заробітної плати майже на 81 млн гривень, проведено 42 засідання комісій щодо дотримання законодавства про працю, з яких два засідання районної комісії та 40 засідань комісій, утворених в ТГ Одеського району.

В роботі вказаних комісій взяли участь керівники 41-го підприємства-боржника.

На засіданні комісії також було заслухано представників комунального підприємства «Лікарняна аптека» Одеської районної ради, Державного підприємства «Науково-дослідний проектно-конструкторський інститут морського флоту України з дослідним виробництвом», КНП «Одеська обласна клінічна стоматологічна поліклініка» Одеської обласної ради, представники Одеської та Чорноморської міських територіальних громад та інші члени Комісії.

Розпорядники майна та керівники ТОВ «ЄВРОПІАН АГРОІНВЕСТМЕНТ ЮКРЕЙН» та ТОВ «УКРКАВА», які перебувають в стані банкрутства не взяли участь в засіданні Комісії.

За результати засідання прийнято низку важливих рішень. А саме: для розширення сфери надання стоматологічних послуг доручено керівнику КНП «Одеська обласна клінічна стоматологічна поліклініка» спільно з Управлінням соціально-гуманітарного розвитку Одеської РДА проаналізувати потребу населених пунктів Одеського району в стоматологічних послугах і потенційну необхідність їх надання виїзними бригадами, які може організувати КНП «Одеська обласна клінічна стоматологічна поліклініка «Одеської обласної ради».

Крім цього, комісія звернулась до Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) з рекомендацією провести перевірку діяльності арбітражних керуючих ТОВ «ЄВРОПІАН АГРОІНВЕСТМЕНТ ЮКРЕЙН» та ТОВ «УКРКАВА» щодо якісного виконання ними своїх обов’язків.

Перейти до вмісту