СЕЛЕКТОРНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ ОДА: ПИТАННЯ МЕДИЦИНИ ТА ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ

У ході селекторної наради з головами районних державних адміністрацій, районних рад, міськими, селищними та сільськими головами, яка пройшла під головуванням очільника Одеської облдержадміністрації Сергія Гриневецького, обговорили низку важливих питань відповідно до порядку денного.

Зокрема, про основні правові та організаційні засади Закону України «Про основи національного спротиву» від 16 липня 2021 року № 1702-IX доповідав Сергій Готко – директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської ОДА. Доповідач поінформував, що складовими національного спротиву є територіальна оборона, рух опору та підготовка громадян України до національного спротиву та надав інформацію щодо завдань кожної з вищевказаних складових.

Додатково зазначив, що вищевказаний Закон вступає в дію 01 січня 2022 року та назвав мету національного спротиву. Співдоповідачем з цього питання виступив Євген Борисов – начальник Одеського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки, який повідомив, що відповідно до розділу ІІІ ст. 8 даного Закону в межах відповідних передбачено розміщення військових частин сил територіальної оборони Збройних Сил України в межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць на фондах органів місцевого самоврядування у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. У результаті розгляду цього питання головою Одеської ОДА Сергієм Гриневецьким надано доручення головам райдержадміністрацій провести в кожному районі відповідні наради з головами територіальних громад та районних рад задля виконання всіх вимог Закону.

З другого питання, яке стосувалось реімбурсації (механізму відшкодування державою вартості лікарських засобів) лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення доповідала Наталія Одарій-Захарєва – директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА.

Доповідач повідомила, що в Одеській області станом на 01.11.2021 року зареєстровано 76 820 осіб хворих на цукровий діабет (у тому числі 39 817 мешкають у м. Одеса), з яких потребують лікування інсуліном – 12 571 особа (з них 626 діти). Станом на 01.11.2021 року оформлено 6 399 електронних планів лікування лікарями ендокринологами, виписано всього 9 035 електронних рецептів. У віковій категорії переважають особи у віці 40-67 років – (42 %), у віці 65+ років – (34,4 %) та у віці 18-39 років – (14,5 %).

Державна програма виконана на 51 %, робота у даному напрямку продовжується. Також за словами доповідача, НСЗУ уклала договори з 44 аптечною мережею, в даній програмі працюють 307 місць видачі (аптечних закладів), хворі можуть отримувати інсулін без перешкод в цілодобовому доступі в будь-якій аптеці, яка уклала договір з НСЗУ, як в Одеській області, так і по території України в цілому.Наприкінці наради губернатор Одещини в черговий раз акцентував увагу учасників наради на важливості вакцинації населення та нарощуванні її темпів.

Перейти до вмісту