ВІДБУЛАСЯ ПЕРЕВІРКА ДОТРИМАННЯ ПРОТИЕПІДЕМІЧНИХ ЗАХОДІВ АВТОМОБІЛЬНИМИ ПЕРЕВІЗНИКАМИ ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ

28 жовтня  2021 року співробітниками управління з питань інфраструктурного розвитку територій Одеської районної державної адміністрації проведено перевірку транспортних засобів на відповідність дотримання автомобільними перевізниками законодавства про автомобільний транспорт під час перевезення пасажирів в Одеському районі.

Робоча група працювала в м. Овідіополь на території місцевої автостанції, де було перевірено 8 транспортних засобів, а також безпосередньо приміщення автостанції.

Особлива увага при перевірці приділялася дотриманню автомобільними перевізниками та керівництвом автостанції рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СOVID-19):

– наявність в салоні транспортного засобу інформаційних матеріалів про необхідність використання засобів індивідуального захисту для користування автомобільним транспортом;

– наявність у приміщенні автостанції інформаційних матеріалів для пасажирів про заходи профілактики коронавірусної хвороби (СOVID-19) та антисептичних засобів.

–  наявність у водія респіратора або захисної маски;

– кількість пасажирів не більше, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб;

Крім того, проводилася перевірка дотримання договірних умов, зокрема наявності необхідних документів на обслуговування маршрутів; наявності в належному стані аптечок та вогнегасників в транспортних засобах.

В ході перевірки порушень щодо виконання протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів виявлено не було. Разом з тим представниками управління з питань інфраструктурного розвитку територій Одеської районної державної адміністрації керівництву автомобільного перевізника та автостанції ще раз було наголошено на необхідності систематичної роботи по здійсненню санітарної обробки всього рухомого складу та вжиття заходів стосовно посилення контролю за дотриманням вимог щодо носіння масок в громадському транспорті і проведення з водійським складом інструктажів щодо дотримання вимог щодо кількості пасажирів в громадському транспорті.

Перейти до вмісту