Головні тези інтерв’ю Президента України Володимира Зеленського українським журналістам з Криму

В Україні до 2035 року планується побудувати новий військово-морський флот.

«Щодо нашого військово-морського флоту – зараз у нас є три етапи. До 2035 року – будівництво великого флоту. Перший етап ми будемо бачити в реальності – він точно буде до 2024 року. Другий етап вкладається до 2030 року, третій – до 2035 року», – розповів Глава держави.

Кримська платформа працюватиме щодня для розв’язання нагальних проблем, зокрема мілітаризації півострова, який перетворюється на «авіаносець РФ».

«Поки що Крим виглядає, як авіаносець. Поки що це не та перлина української землі біля моря. Сьогодні це мілітаризований півострів, і виглядає це, як авіаносець Російської Федерації зі щоденним збільшенням озброєння, зменшенням корінного населення, зменшенням привабливості – природної, екологічної, туристичної, будь-якої», – зазначив Президент.

З Україною у Крим повернеться повноцінне життя.

«Ситуація з поверненням ментальним я не думаю, що дуже складна. Тому що мені здається, що вони зараз розуміють, що сталося й що було. Що було три мільйони українців, які приїжджали щоліта. А зараз кримчани побачили, що буде без України. От зараз Крим без України. Люди завжди хочуть змін, бачать щось хороше в майбутньому. Тому я впевнений, ніяких ментальних змін не треба буде робити – з радістю прийматимуть українську владу в Криму. Навіть ті, хто в душі ще з «жовтенятським значком», все одно будуть радіти. Тому що з Україною в Крим повернеться життя»

Перейти до вмісту