АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ТА СУПРОВОДУ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЄКТІВ ОБГОВОРЕНО НА АПАРАТНІЙ НАРАДІ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький провів чергову апаратну робочу нараду, в якій взяли участь в.о. голови Одеської районної державної адміністрації Євгенія Абрамова та заступник голови Одеської райдержадміністрації Олександр Ілько.До порядку денного наради було включено декілька питань.

Про підсумки формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Одеської області доповіла Марини Зінченко – директор Департаменту фінансів Одеської облдержадміністрації. За словами доповідача, на території Одеської області, після проведення реорганізації, розташовано 28 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, у яких навчається 11 396 учнів. Кількість фактично зайнятих ставок складає 3 114,25 одиниць. Порівняно з 2020 роком зменшення складає 225,5 одиниць. Регіональне замовлення на 2021 рік складає 3 752 учня.

Зокрема, в Одеському районі обсяги замовлення становлять – 2 080 учнів, з яких більше всього у сферах автомобільного транспорту та громадського харчування – по 300 чоловік у кожному з напрямів. У зв’язку з оптимізацією мережі закладів профтехосвіти, вони об’єднуються у великі багатопрофільні установи: ДНЗ «Північний центр професійної освіти»; ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти»; ДНЗ «Дунайський центр професійної освіти» (стадія створення на базі Ізмаїльського вищого професійного училища).

Про рекомендації до порядку розгляду та супроводу інвестиційних проєктів (пропозицій) доповідав Роман Григоришин – директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризма Одеської облдержадміністрації.В рамках рекомендованого порядку визначено взаємодію Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму з причетними структурними підрозділами ОДА (з урахуванням галузі-реципієнта інвестицій) та Агенції регіонального розвитку Одеської області.

Алгоритм взаємодії передбачає:

  • складання анкети інвестиційного проєкту,
  • розробку проєкту плану заходів з реалізації певного інвестиційного проєкту,
  • укладання договору про підтримку та супровід інвестиційного проекту,
  • підготовку проекту меморандуму про співпрацю між Одеською ОДА та інвестором.

Протягом наради було обговорено також ряд організаційних питань.

Перейти до вмісту