«Питання якнайшвидшого прийняття змін до законодавчих актів щодо повноважень і функціонування районних державних адміністрацій залишається актуальним», – Юрій Крук

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у засіданні круглого столу «Впровадження оновленої державної регіональної політики на прикладі Одеської області», що пройшов 22 липня під головуванням Сергія Гриневецького – голови Одеської обласної держадміністрації. Взяли участь у засіданні Іван Лукеря – заступник Міністра розвитку громад та територій України,  Віталій Безгін – народний депутат України, Григорій Діденко – голова Одеської обласної ради, Геннадій Труханов – Одеський міський голова, Ігор Корховий – заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань європейської інтеграції,  Юрій Маслов – Президент Асоціації органів місцевого самоврядування «Стратегія ЄС для Дунайського регіону», посадовців різних рівнів, інші народні депутати та депутати Одеської обласної ради, голови територіальних громад. 

Протягом засідання обговорили Стратегію розвитку Одеської області на період до 2027 року, важливість та необхідність розвитку транскордонного співробітництва, реалізацію Дунайської транснаціональної програми в Україні, головування нашої країни у Стратегії ЄС для Дунайського регіону у 2021-2027 роках та реалізацію проектів регіонального розвитку в рамках секторальної бюджетної підтримки. Торкнулися й проблем, з якими стикаються місцеві адміністрації, та необхідності змін на законодавчому рівні.

«Питання якнайшвидшого прийняття змін до законодавчих актів щодо повноважень і функціонування районних державних  адміністрацій залишається актуальним. Досі тривають дискусії з питання фінансування місцевої влади на рівні районів, і ми чекаємо прийняття відповідного Закону, який має регламентувати діяльність місцевих органів влади. Надав свої пропозиції народним депутатам, заступникам Міністра розвитку громад та територій України щодо зони відповідальності районних державних адміністрацій та ефективних інструментів реалізації владних повноважень на місцях. Залишається для нас актуальним, як і раніше, питання рівня заробітних плат співробітників райдержадміністрації. Шляхом дофінансування, в рамках програми співробітництва з райрадою, ми знайшли вихід. Проте потреба врахувати цю проблему залишається і надалі», – зазначив голова Одеської РДА Юрій Крук.

Перейти до вмісту