Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь в робочій нараді під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

В рамках дводенного візиту міністр відвідал об’єкти, які увійшли в Програму Президента «Велике Будівництво» в Одеській області.

В Одеській області у 2021 році реалізується 16 проектів в основному це об’єкти соціального призначення: школи, дитячі садки, стадіони.

На 2022 рік перелік об’єктів Програми планується доповнювати проектами розвитку. Про це сьогодні йшлось на нараді, яку провів в Одесі Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Міністр закликав присутніх народних депутатів, очільників області та районів, голів тергромад активно долучатись до цього процесу та пропонувати реальні проекти, які впливатимуть на економічний зріст регіону.

На нараді також йшлось про роботу органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та лікувальних закладів щодо протидії COVID-19 в Одеській області. Головне завдання – наростити темпи вакцинації населення. Сьогодні в регіоні вакцинується близько 1,5 тис осіб, чого вкрай недостатньо для досягнення розрахункового порогу колективного імунітету.

Третім блоком питань обговорили результати децентралізації та подальші кроки для її завершення. Міністр запевнив, що Уряд готовий підтримувати громади за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, який в наступному році планується збільшити вдвічі, та за рахунок секторальних програм та проектів.

Перейти до вмісту