Пам’ять про подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у мітингу-реквіємі з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи. Разом з головою Одеської обласної державної адміністрації Сергієм Гриневецьким, представниками керівництва міста, учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, членами їх сімей та громадськістю поклали квіти до пам’ятника одеситам-чорнобильцям.

“26 квітня 1986 року сталась найбільша техногенна катастрофа в історії людства. Ця трагедія назавжди залишилася у свідомості українців та всієї світової спільноти, як нагадування та попередження на майбутнє.

Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до непоправних соціальних, гуманітарних, економічних та медичних наслідків. Це була справжня екологічна трагедія планетарного масштабу, в якій Україна постраждала найбільше.

Понад 600 тисяч осіб стали ліквідаторами аварії. Ми з шаною згадуємо героїзм військових, медиків, пожежних, правоохоронців, працівників ЧАЕС, які ліквідували наслідки аварії ціною власного життя та здоров’я.

Дякуємо за подвиг і вічна пам’ять героям!”

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук.

Перейти до вмісту