Науковий супровід – запорука успіху реформ. Голова Одеської РДА Юрій Крук взяв участь у засіданні Ради ректорів закладів вищої освіти Одеського регіону.

У Національному університеті «Одеська Морська Академія» відбулось чергове засідання Ради ректорів закладів віщої освіти Одеського регіону.

На засіданні були присутні голова Одеської обласної держадміністрації Гриневецький Сергій Рафаїлович, його заступники, представники профільних департаментів обладміністрації, Південного наукового центру НАН України та МОН України та члени профспілки.

Сьогодні, 25 березня, засідання Ради ректорів ЗВО Одеського регіону відбулося вперше в цьому році. В ході засідання голова Одеської обласної держадміністрації Сергій Гриневецький презентував Стратегію розвитку регіону, в якій науковці та заклади вищої освіти відіграють важливу роль. Адже розвивати соціальну інфраструктуру, галузь захисту екології, туристичний та економічний напрями без наукового супроводу – неможливо.

Одним з найважливіших завдань, яке стоїть перед державними службовцями та науковцями на сьогодні, є активна участь у розробці якісного Муніципального кодексу. Це завдання Президент України Володимир Зеленський доручив Конгресу місцевих та регіональних влад.

Нагадаємо, Конгрес є консультативно-дорадчим органом. Серед його основних завдань – сприяння завершенню реформи місцевого самоврядування,  налагодженню ефективної взаємодії державних органів, а також моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.

Під час засідання були озвучені результати аналізу підсумків роботи закладів вищої освіти Одеського регіону за останні 5 років. На основі цього дослідження Рада ректорів визначатиме алгоритми дій для покращення роботи ВНЗ.

Що стосується плану роботи Ради ректорів на 2021-й рік, то його прийняли одноголосно. Також начальник управління міжнародних відносин обласної держадміністрації Роман Григоришин презентував учасникам засідання Агенцію регіонального розвитку Одеської області.

Перейти до вмісту