АПАРАТНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ ОДА: ПИТАННЯ ІНВЕСТИЦІЙ ТА ГЕНПЛАНІВ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ

У щотижневій апаратній нараді Одеської облдержадміністрації взяв участь голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук. Провів нараду очільник Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Відповідно до порядку денного було розглянуто низку актуальних питань.

Про реалізацію пілотного інвестиційного проєкту, який впроваджується з урахуванням рекомендацій щодо порядку розгляду та супроводу інвестиційних проєктів (пропозицій), затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 05.07.2021 № 698/од-2021 доповідав Роман Григоришин – директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму облдержадміністрації, який повідомив, що у вересні 2021 року до Агенції регіонального розвитку Одеської області звернулись представники ТОВ «ЗОЛОТО ЮА» з проханням надати сприяння у пошуку земельної ділянки для будівництва комбікормового заводу. Для цього інвестором розглядалась територія Теплодарської територіальної громади, обсяг запланованих інвестицій складає близько 2 млн долл. США, а строк реалізації проєкту – 9 місяців. За інформацією ТОВ «ЗОЛОТО ЮА», зазначене підприємство надаватиме близько 80 робочих місць жителям Теплодарської ТГ. Доповідач повідомив про кроки, які вже впроваджено і окреслив плани щодо подальшої діяльності в цьому напрямку.

Про стан розроблення та оновлення чинних генеральних планів населених пунктів, а також забезпечення безперешкодного доступу громадськості до затверджених генеральних планів доповіла Надія Бєлєнко – начальник Управління з питань містобудування та архітектури облдержадміністрації. За її словами, із 1174 населених пунктів Одеської області 801 – має генеральний план, що становить 68 % від загальної кількості. Було введено новий вид містобудівної та одночасно земельної документації – комплексний план просторового розвитку території громади, який розробляється на всю її територію та передбачає узгоджене прийняття рішень щодо цілісного комплексного просторового розвитку населених пунктів як єдиної системи розселення і території за їх межами. Комплексний план розробляється з обов’язковим розробленням генерального плану адміністративного центру територіальної громади. Як зазначила доповідач, ознайомитись з генеральними планами населених пунктів можна на Геопорталі містобудівного кадастру, де розміщено 805 генпланів.

Окрім вищевказаних питань, вже традиційно, обговорили статистику захворюваності на коронавірусну хворобу, відмітили також позитивну динаміку діяльності кол-центрів для підвищення рівня вакцинації населення.

Учасники наради розглянули також питання висадження дерев на території всього Одеського регіону, що проводиться в рамках впровадження програми Президента «Зелена Країна» та осучаснення і функціонування залізничного транспорту між населеними пунктами області, зокрема відновлення пасажирського сполучення Одеса-Чорноморськ.

Перейти до вмісту