ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ РДА ЮРІЙ КРУК ВЗЯВ УЧАСТЬ У СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ ОДЕСЬКОЇ ОДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у щотижневій селекторній нараді, яка відбулась сьогодні під головуванням очільника Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького.

Про роботу із забезпечення організації пасажирських перевезень на території Одеської області, яка проводиться з метою забезпечення сталої роботи пасажирського автомобільного транспорту у зимовий період 2021-2022 років, доповів Олександр Гайдук, т.в.о. директора Департаменту морегосподарського комплексу, транспортної інфраструктури та зв’язку Одеської обласної державної адміністрації.

Доповідач повідомив, що працівники Департаменту проводять моніторинг виплат заробітної плати на підприємствах транспортної інфраструктури області. У зв’язку із зменшенням пасажиропотоку, що спричинено переходом Одеської області до «червоного» рівня епідеміологічної безпеки, деякі автоперевізники перейшли на погодинну оплату праці своїх працівників. З метою вирішення порушеного питання Департамент вживатиме дієві заходи згідно із чинним законодавством України та умовами укладених договорів на перевезення пасажирів.

Було наголошено про Зміни до статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт», які набрали чинності з 2 жовтня 2021 року. Так, згідно зі змінами, забезпечення організації пасажирських перевезень покладається: на міських, приміських і міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території однієї територіальної громади, – на виконавчий орган ради, що представляє інтереси відповідної територіальної громади; на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять територією двох або більше територіальних громад та не виходять за межі території області, – на обласні державні адміністрації.

Про епідеміологічну ситуацію у зв’язку з поширенням на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19 доповіли Сергій Дементєв, заступник директора Державної установи «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» з дослідження біологічних факторів та Наталія Одарій-Захар’єва, директор Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації.

Доповідачі надали статистичну інформацію щодо поширення коронавірусу в Одеській області, а також повідомили про стрімкий зріст показників летальності, зменшення тривалості інкубаційного періоду хвороби, зміні вікового розподілу хворих.

Очільник Одеської ОДА Сергій Гриневецький зазначив, що надважливим фактором, який впливає на розповсюдження захворювання, є поінформованість населення через офіційні вебсайти районних державних адміністрацій, територіальних громад, засоби масової інформації, адже сучасне суспільство в епоху діджиталізації отримує інформацію переважно через новини у мережі Інтернет.

Перейти до вмісту